Pécs

2019.02.15. 17:30

Vakrandira invitáltak, mindenki jól járt

Különleges játékkal várták az érdeklődőket tegnap a Tudásközpontban. Valentin-nap alkalmából vakrandit tartottak, ahol bárki választhatott magának egyet a rá váró könyvek közül.

Mészáros Rita

Fotó: Löffler Péter

Napló, cumi és születésnapi torta – első hallásra ezek csak véletlenszerűen összerakott piktogramoknak tűnhetnek, pedig egy regény címét rejtik, amit az igazi könyvmolyok rögtön kitalálhatnak. Ehhez hasonló fejtörőkkel találkozhattak, akik a szerelmesek napján a Tudásközpontba látogattak.

Már hagyomány, hogy február 14-én könyves vakrandit szervez a Csorba Győző Könyvtár. A dolgozók ötven művet válogatnak össze, és csomagolnak be, amik közül válogatni lehet. Senki nem tudhatja, milyen műveket rejtenek a kis zacskók, ez a vakrandi lényege. A csomagon látható három piktogram segít kitalálni a könyv címét, de ténylegesen csak az olvasópultnál derül ki, mit választottunk. A regényekről lapunknak is csak annyit árultak el, hogy különféle témájú, szépirodalmi alkotások.

A vakrandi minden évben sokakat vonz, a látogatók szívesen válogatnak az ismeretlen könyvek között. Idén újdonsággal is készültek a könyvtárban, egy kvízt is ki lehetett tölteni. Így az is részt vehetett a játékban, aki nem akart kölcsönözni. A teszten szintén három piktogram segítségével kellett kitalálni a mű címét. A játékosok között könyvnyereményt sorsoltak ki.

Sokan utazással ünneplik a szerelmet

Valentin-napra a leggyakoribb ajándék a virág és a csoki, derül ki a Szallas.hu friss felméréséből. Azonban minden harmadik pár utazással ünnepli szerelmét. A népszerű ajándékok között szerepelnek még olyan programok is, mint a közös élmények, wellness és vacsora. Éppen ezért a megyében is számos vendéglátóhely készült romantikus gyertyafénnyel és különleges menüsorral a pároknak. A siklósi és harkányi fürdőben pedig éjszakai csobbanásra várják a szerelmeseket. A felmérés arra is rámutat, hogy nők többségének a Valentin-napról elsőre az ugrik be, hogy ajándékot kap, a férfiaknak viszont az, el ne felejtsenek bonbont vagy virágot venni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!