Pécs

2019.03.23. 08:35

Méltóságot kapnak a súlyos betegek

A hagyományokhoz hűen idén is megtartotta a Méltóság Mezeje elnevezésű rendezvényt a Pécs-Baranyai Hospice Alapítvány, ezzel ráirányítva a figyelmet a súlyos állapotú, gyógyíthatatlan betegek ellátásának fontosságára, illetve arra, hogy az emberi méltóság az élet utolsó pillanatáig megőrizhető.

T. V.

A jelenlévőket Őri László alpolgármester is köszöntötte, beszédében kitért arra, hogy az immár tizenegyedik alkalommal megtartott esemény jó lehetőség arra is, hogy kifejezzük köszönetünket a gyógyíthatatlan betegek ellátásával foglalkozóknak.

– Ők azok, akik velünk, hozzátartozóinkkal, ismerőseinkkel, barátainkkal vannak a legnehezebb időszakban, az elbúcsúzás pillanataiban – fogalmazott Őri László.

A rendezvény pénteken délután kezdődött a Dóm Kőtárban. Felléptek a Pécsi Tudományegyetem 1. sz. Gyakorló Általános Iskolájának diákjai, illetve óvodásai, valamint Gyermánné Vass Ágnes Liszt-díjas hegedűművész, továbbá Sólyom Katalin és Füsti Molnár Éva Jászai-díjas színművésznők adtak elő Weöres Sándor-műveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!