Autómánia

2019.04.21. 16:00

Autószerelésben remekeltek a diákok

Autók, kamionok, buszok alkatrészeivel, karosszériájával és hibakeresési esetekkel találkoztak a versenyzők az AutóMánia verseny minap megrendezett döntőjében.

Zsíros Krisztina

Forrás: shutterstock

Fotó: nd3000

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett megyei szakmai megmérettetésre 44 háromfős csapat jelentkezett. Az első fordulóban 36 csapat jutott tovább, akik autószalonokban és járműjavító műhelyekben tettek üzemlátogatást, hogy a mindennapi közegben ismerkedjenek meg a munkafolyamatokkal.

A döntőn 11 gyakorlati feladattal találkoztak a versenyzők. Ezek között szerepelt például gyújtógyertya-csere, kamion alkatrész felismerése, izzók cseréje, fényezési feladat és egy roncsolt autóajtó zárjának ki-, és beszerelése.

Első helyen a pécsi Belvárosi Általános Iskola “inó”-váció, második helyen az Egyházasharaszti Körzeti Általános Iskola Kuplungfejűek, harmadik helyen pedig a Sombereki Általános Iskola Sombereki Autósok nevet viselő csapata végzett. A sok értékes ajándék mellett minden döntőbe jutott csapattag gyárlátogatáson vehet részt a győri Audi gyárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!