speedmarathon

2019.04.03. 06:00

Huszonnégy órán keresztül mérnek a rendőrök

Ma reggel elindult a Speedmarathon, amelynek során a rendőrség 24 órás sebesség-ellenőrzést hajt végre az országban, Baranya megyében összesen 59 helyszínen számíthatnak ellenőrzésre a sofőrök.

Zs. J.

Pécsen, a Rákóczi úton állítják fel elsőként a traffipaxot, és az Athinay úton fejeződik be csütörtök reggel hat órakor az akció.

Mint a rendőrség közleményében írta, a lehetséges helyszínekre számos állampolgári javaslat érkezett, ezek közül a helyi adottságokat, valamint a közlekedésrendészeti elemző munka eredményeit figyelembe véve a megyei rendőr-főkapitányságok kijelölték az ellenőrzések helyszíneit és az időpontokat.

A kampány ötlete Németországból származik, ahol 2011-ben Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi állam lakosait kérték meg a rendőrség munkatársai, hogy szavazzanak, hol szeretnének sebesség-ellenőrzést. Az akció olyan jól sikerült, hogy 2013-ban már valamennyi német szövetségi tagállam így járt el, a speedmarathoni sebességmérésnek elnevezett akciót pedig 2014-ben több más európai uniós tagállam is alkalmazta.

A traffipaxhelyszínek és a tervezett időpontok ITT olvashatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!