Geresdlak

2019.04.02. 12:55

Minikilátó is lesz a labirintus közepén

Szorgos kezek alakították ki a helyi Napraforgó Német Nemzetiségi Óvoda udvarán a labirintust. Régen, mikor az óvoda épült, tervbe vették egy pancsoló medence kialakítását. El is készült, ám a gyerekek soha nem használták: rossz volt a műszaki kivitelezés. Így a medence éveken át üresen állt.

Zs. J.

Az elmúlt esztendőben a szomszédos közösségi ház udvarát térkövezték, ami meglehetősen nagy földmunkával járt. Így nyílt rá lehetőség, hogy a medencét feltöltsék az ott kitermelt, viszonylag laza kötésű talajjal.

– Kettné Schmidt Tímea virágkötő évekkel ezelőtt megálmodott egy növényekből kialakított labirintust, amit a településen hozhatnának létre – mondta lapunknak Cseke Zoltánné intézményvezető. – Azt gondoltam, ezt az óvoda udvarán elkészíthetnénk. Egy szülőértekezleten hát meg is említettem.

Pár hónap múlva, a most ballagó nagycsoportosok – Fischer Fruzsina, Huber Máté, Kálmán Larissza, Nagy Noel, Papp Levente, Sárics Roxána, Szabó-Bartos Vilmos, Szöllősi Emília, Wukovics Inez – szülei kopogtattak az intézményvezető ajtaján, hogy ők ajándékként önként elkészítenék a labirintust. Cseke Zoltánné az ötlettel felkereste Habjánecz Tibor polgármestert, akinek ez nagyon megtetszett.

Az önkormányzat anyagi segítségével megvásárolták a fagyaltöveket, és a szülők egyik szombat délelőtti közös munka keretében elültették a növényeket. A labirintusban van zsákutca, átjáró az egyik körből a másikba, és ezt szeretnék tovább fejleszteni. Közepén hagytak egy nagyobb teret, ahová terveik szerint magaslest, vagy minikilátót készítenének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!