Baranya

2019.05.18. 09:30

A fő cél a zéró emisszió elérése a környezetbarát közlekedésért

Május 30. és június 5. között rendezik a Baranyai Virtuális Erőmű Programot (BAVEP) aláírók szervezésében az első közös programot, mely az energiatudatosság és energiahatékonyság, valamint a zöld energetikai fejlesztések iránti nyitottságot és elkötelezettséget hivatott minél szélesebb körben elterjeszteni.

W. K.

Az összefogás eredményeképpen a BAVEP tagjai több közös „akcióra” is készülnek.

A program célja a környezetbarát közlekedési módok népszerűsítése. Intézmények, cégek, iskolák és magánszemélyek csatlakozhatnak a programhoz, egy, az Egyetem által megnyitott regisztrációs felületen, ahol minden résztvevő pontosan nyomon követheti mérőszámokon alapuló saját környezettudatos közlekedését.

Az autómentes közlekedés programmal a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a PTE, valamint az összes BAVEP tag hozzájárul a nemzeti és az uniós dekarbonizációs törekvésekhez.

Az Európai Unió mérséklési törekvésének értelmében, az EU 2050-re 60 százalékkal kívánja csökkenteni a közlekedéshez kapcsolható üvegházhatású gázok kibocsátását az 1990-ben mért szinthez képest.

Címkék#üvegház

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!