Baranya

2019.05.25. 09:45

Bátran felfesthetik a jelzéseket az erdei utakon

A Baranya Megyei Természetbarát Szövetség tavaly év végén jelzésfestő-vezetők tanfolyamot hirdetett, a jelentkezők pedig a közelmúltban tették le vizsgájukat, melynek során három területen tették próbára a leendő jelzésfestő-vezetőket.

Zs. K.

A Balokány-ligetbe és az Égervölgyi parkerdőbe szervezett megmérettetésen egyrészt egy térkép és menetutasítás segítségével, egyesével be kellett járniuk egy 4,2 kilométeres pályát, másrészt csomópontokban és elágazásokban kellett kihelyezniük műanyaglapokra festett jelzéseket. A harmadik feladatban pedig konkrétan a fákra kellett festeni a jelzéseket.

A vizsgán 15 baranyai, tolnai, csongrádi természetjáró sikerrel teljesítette a követelményeket. A vizsgázott jelzésfestő-vezetők munkája nyomán tovább szépül a régió turistaút-hálózata. A vizsgabizonyítvány egyébként lehetőséget ad arra, hogy a Magyar Természetjáró Szövetség által – a turistautak jelzéseinek felújítására – meghirdetett pályázaton a vezetők elindulhassanak. A sikeres pályázat anyagi támogatást nyújt a jelzésfestés költségeihez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!