PÉCS–HORTOBÁGY

2019.05.19. 09:33

Idén is megszervezik az emléktúrát

Mészáros R.

Budapest, 2016. július 5. Túrázók a Szent Ferenc Kórház által indított Út az egészséghez program második, szív- és érrendszeri betegek, magas vérnyomással élõk, valamint cukorbetegek rehabilitációját segítõ tanösvényének átadásán a budapesti Farkaserdõben, a Rex Állatsziget közelében 2016. július 5-én. MTI Fotó: Marjai János

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Marjai János

Hagyományos emléktúrát szerveznek június 21–22-én a Baranya megyéből 1950-ben a Hortobágyra internált családok elhurcolásának 69-ik évfordulója alkalmából. Ennek keretében megemlékezéseket tartanak és koszorúznak a Lenin tanyán, Tedejen, Elepen, Mihályhalmán, és felkeresik azokat a temetőket, ahol jeltelen sírokban nyugszanak hozzátartozóik.

A Hortobágyi Kényszermunkatáborokba Elhurcoltak Egyesülete által szervezett országos találkozójára is ellátogatnak a résztvevők. A jelentkezőket várják, az emléktúráról a 06-30/2926071 telefonszámon lehet érdeklődni.

Címkék#emléktúra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!