Seregszemle

2019.05.13. 15:20

Június 15-ig várják a jelentkezéseket a III. Hét Domb Filmfesztiválra

Hat felnőtt és egy diák kategóriában június 15-ig várják a magyarországi és határon túli filmkészítők jelentkezését a III. Hét Domb Filmfesztiválra, amelyet szeptember 9. és 15. között rendeznek meg Komlón.

bama.hu

Budapest, 2018. január 25. Tóth László, a filmfesztivál elnöke, Hoppál Péter, az Emberi Erõforrások Minisztériumának kultúráért felelõs államtitkára, Rofusz Ferenc rajzfilmrendezõ és Polics József, Komló polgármestere (b-j) a II. Hét Domb filmfesztivál sajtótájékoztatóján az Uránia Nemzeti Filmszínházban 2018. január 25-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Balogh Zoltán

Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kulturális fejlesztésekért és finanszírozásért felelős helyettes államtitkára az esemény hétfői sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: kiemelten támogatják az immár harmadik alkalommal megrendezendő filmfesztivált, amelynek megvalósítására idén 7 millió forintot biztosítottak.

Hoppál Péter miniszteri biztos hiánypótlónak nevezte a fesztivált, amelyen ezúttal Ternovszky Béla rajzfilmrendező lesz a zsűri elnöke. Új tag lesz a grémiumban Reviczky Gábor Kossuth-díjas színművész, mellette a zsűri tagja lesz még Thuróczy Szabolcs színművész.

Magyar Ferenc fesztiváligazgató elmondta: a kategóriák – animáció, ismeretterjesztő- és természetfilm, dokumentumfilm, kisjátékfilm, nagyjátékfilm, egyéb film – első helyezettjei 300 ezer, a második helyezettek 200 ezer, a harmadik helyezettek 100 ezer forintos díjban részesülnek, míg a diákkategória győztese értékes tárgynyereményeket kap, a fesztivál fődíjasa pedig egy 1 millió forint értékű utazást nyer.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!