Postabontás

2019.05.17. 16:40

Máshol másképp megy: este kellene leolvasni a vízórát

Javaslom a helyi cégnek, hogy vegyen példát a Fővárosi Vízművekről, ahol igencsak fogyasztóbarát a hozzáállás, írta olvasónk.

bama.hu

a Tettye Forrásház vízóra leolvasója

Igen szomorú a napokban, több olvasótársam által is jelzett gyakorlat a pécsi Tettye Forrásház részéről, mely szerint, ha a leolvasásra meg­adott időpontban nem tartózkodik otthon a fogyasztó és nem tudja biztosítani a vízórákhoz való hozzáférést, akkor 3000 forintos kötbér megfizetésére kötelezik.

Javaslom a helyi cégnek, hogy vegyen példát a Fővárosi Vízművekről, ahol igencsak fogyasztóbarát a hozzáállás, pedig nagyságrendekkel több leolvasást kell elvégezniük.

Ott élő gyermekeimtől tudom, hogy a társasházban a tájékoztatón szerepel a leolvasást végző személy telefonszáma, valamint két időpont is: egy délelőtti és egy kora esti, 18 óra körüli. Nem pedig egy napközbeni, mint a pécsi esetében, amikor az emberek többsége értelemszerűen dolgozik.

Ha egyik időpont sem felelne meg a fogyasztónak, akkor a leolvasót telefonon elérve lehet egyedi időpontot egyeztetni.

Egy fogyasztó

 

Az „Este kellene leolvasni” címmel megjelent olvasói levélre reagálva a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. megerősíti korábbi tájékoztatását, és felhívja a figyelmet az időpontegyeztetési lehetőségre.

A pécsi szolgáltató úgy tervezi a leolvasásokat, hogy az beilleszthető legyen az ügyfelek napjába. Társasházak esetén mindig 15 óra utáni az első meghirdetett időpont (leggyakrabban késő délután, kora este mennek), általánosan reggel 7 és este 20 óra között rögzítik a mérőállásokat.

A kötbér könnyen elkerülhető, de ehhez elengedhetetlen, hogy ha a megajánlott első és a pótleolvasás második időpontja sem megfelelő valakinek, akkor azt jelezze a szolgáltató számára: lépjen kapcsolatba a Tettye szakemberével az értesítőn szereplő elérhetőségen, és egyeztessen olyan időpontot, amelyik alkalmas számára.

Az évi egyszeri leolvasás konkrét időszakát mindenki előre láthatja és nyomon követheti vízdíjszámláján vagy a szolgáltató weboldalán, a társasházi lakók pedig e-mailen is kaphatnak előzetes értesítést az időpontról.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!