Postabontás

2019.05.16. 15:48

Nem érezhető az áfa csökkenése a tej árában

Annak az ESL tejnek literje, melyet mindig fogyasztok, áfacsökkentés előtt 309 Ft-ba került, majd a csökkentés után 282 Ft-ba. Azóta visszakúszott 299 Ft-ra, írta olvasónk.

bama.hu

Alsónémedi, 2019. március 26. Dobozos tejek a Penny Market üzleteiben olcsón árusított szlovák tej miatt tartott tejtermelõi tiltakozáson Alsónémediben, az áruházlánc logisztikai központjánál 2019. március 26-án. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Illyés Tibor

Örömmel olvastam a híreket, hogy január 1-től 18%-ról 5%-ra mérséklődött az ESL tejek forgalmi adója is, és az áruházláncok, a törvényi előírásokkal összhangban, az áfacsökkentést teljes mértékben átadják a vásárlóknak.

Ehhez képest mi a helyzet a valóságban, a nagy hipermarketek esetében is?

Annak az ESL tejnek literje, melyet mindig fogyasztok, áfacsökkentés előtt 309 Ft-ba került, majd a csökkentés után 282 Ft-ba.

Persze csak másfél hónap erejéig, mert azóta szépen visszakúszott egyik hétről a másikra 299 Ft-ra. Költői kérdésem a következő: akkor, hogy is van ez?

Egy tejfogyasztó vevő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!