szigetvár

2019.05.25. 12:05

Továbbképzik az orvosokat és a szakdolgozókat

Az elmúlt öt évben a Szigetvári Kórház jelentős beruházásokat hajtott végre, a betegközpontú fejlesztések most tovább folytatódnak. Egy idén júniusban kezdődő, és 2020 tavaszáig tartó projekt kapcsán ugyanis több, mint 176 millió forint támogatást nyertek el.

T. V.

A program jóvoltából 6 szakorvos és 51 egészségügyi szakdolgozó át- és továbbképzésével több és még felkészültebb szakember vehet részt a betegek színvonalasabb, hatékonyabb gyógyításában.

Ennek egyik fő célja az intézményi hiányszakmának minősülő munkakörök arányának csökkenése, továbbá az egészségügyi szakmai tevékenység végzésére jogosító képesítéssel rendelkezők arányának növekedése. A több területen is fennálló szakemberhiány megoldását szolgálja a szakdolgozókat (egészségügyi gyakorlatvezető, endoszkópos szakasszisztens, felnőtt intenzív szakápoló, geriátriai és krónikus beteg szakápoló, műtőssegéd, gipszmester, pszichiátriai szakápoló és gyógyfoglalkoztató) valamint a szakorvosokat (diabetológus, obezitológius, szülészeti-nőgyógyászati ultrahang diagnoszta) érintő elméleti, valamint gyakorlati felkészítés.

A több és képzettebb szakember jobban ki tudja majd venni a részét az emberek megfelelő egészségügyi állapotának megőrzéséből, közvetetten a foglalkoztatás bővítéséből, hiszen a gyógykezeléssel töltött idő jelentősen lerövidülhet. Az új munkakörök kialakítása és betöltése elősegíti a közfeladatot ellátó szakemberek mobilitását, az elmaradott járásban élők hiányszakmákba történő át-, illetve továbbképzése pedig az érintettek helyben tartását is.

Fejlesztenek

A Szigetvári Kórház 2007 óta nagyszabású infrastrukturális átalakításokon, európai uniós forrású fejlesztéseken ment keresztül – épületfelújítások, osztályrehabilitációk, orvosi ügyelet és szakellátások fejlesztése, gépek vásárlása stb. Ezek mind azt a célt szolgálják, hogy jobb körülmények között gyógyulhassanak a betegek, a dolgozók ideális feltételekkel végezhessék feladataikat, és csökkenjenek az épület működtetési, karbantartási és rezsiköltségei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!