Évzáró

2019.06.07. 17:08

Megalapították a Hauni Technológiák Külső Tanszéket

A PTE Műszaki Karán pénteken megtartott tanévzáró keretében megalapították a Hauni Technológiák Külső Tanszéket.

T. V.

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara és a Hauni Hungária Gépgyártó Kft. között hosszú évek óta mindkét fél számára előnyös együttműködés van. Tudományos, oktatási és kutatási közös tevékenységüket a jövőben még magasabb szintre emelik. Ennek kapcsán a karon pénteken megtartott tanévzáró keretében megalapították a Hauni Technológiák Külső Tanszéket.

A kar Boszorkány úti főépületében tartott eseményen elsőként Miseta Attila rektor köszöntötte a jelenlévő oktatókat és a cég képviselőit. Beszédében kitért arra, hogy a kar az utóbbi években jelentős erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a környezetükben lévő gazdasági szereplőkkel megfelelő kapcsolatokat alakítsanak ki, a meglévőket erősítsék. Ebbe a tevékenységbe illik bele a most létrejövő együttműködés is. Medvegy Gabriella dékán előadásában a tanév legfontosabb eseményeit mutatta be.

Megyeri János, a cég ügyvezető igazgatója az együttműködés kapcsán kiemelte, fenntartható gazdasági fejlődés nem létezhet sem hatékony és kezdeményező iparvállalatok, sem megfelelő képzési és innovációs háttér nélkül, ennek érdekében kezdeményezték a kapcsolat szorosabbá tételét.

– A külső tanszék célja, hogy növelje a gyakorlati oktatás súlyát, és hogy magasan képzett, idegen nyelveket beszélő hallgatók szerezzenek diplomát, akik az egész régió számára biztosítani tudják a munkaerő utánpótlást.

A megállapodást Miseta Attila, Medvegy Gabriella, Jenei Zoltán, a PTE kancellárja, valamint Katona Gábor és Megyeri János a Hauni ügyvezető igazgatói látták el kézjegyükkel.

 

Kitüntették

A megállapodás aláírása után a rendezvényen átadták a Pollack Mihály Emlékérem arany, ezüst és bronz fokozatát, a Pollack Mihály Nívódíjat, és a Legjobb Oktató Díjat is. Az emlékérmet az oktatók és dolgozók oktató-nevelő, tudományos-kutatói és közéleti tevékenységét elismerve a kar 2002 óta adományozza. Az idei éveben az arany kitüntetést Katona Tamás János professzor vehette át több évtizedes, magas színvonalú tudományos és oktatói munkájáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!