Pécs

2019.07.06. 13:50

Jó teljesítményért 3D nyomtató járt

Harmadik helyezést értek el a Janus Pannonius Gimnázium diákjai egy társasjáték-készítő versenyen. A pályázatot egy magyar cég hirdette meg, amelyre 3D nyomtatóval készült társasjátékokat vártak, hogy így tegyék élvezetesebbé a tanulást.

Mészáros Rita

A projekt során nem csupán a társasjátékok tervezése volt a feladat, hanem az is, hogy minden alkotói folyamatot bemutassanak képeken, videókon, illetve egy blogot vagy weboldalt is létre kellett hozni. A zsűri három területen értékelte az iskolákat, a dokumentációk, a társasjáték jellege és a pedagógiai szempontok alapján. Nagy fejtörést okozott az értékelés, hiszen mindenki nagyon komolyan vette a feladatot, így csak tizedpontokon múlt egy-egy helyezés.

A nyertes egy budapesti iskola lett, az ő játékuk a magyar vármegyék életéről szól. Harmadik helyen tehát a pécsi Janus Pannonius Gimnázium végzett, a nyereményük az volt, hogy megtarthatták a versenyre kapott 3D nyomtatót. A szervezők bíznak abban, hogy ezt a későbbiekben is számos tantárgy kapcsán tudják majd hasznosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!