PTE

2019.07.18. 08:03

Kedvelik Pécset a kínai hallgatók

Évről évre egyre népszerűbbek a Pécsi Tudományegyetem nyári egyetemei, idén a világ 30 országából több mint 200 hallgató érkezik a PTE programjaira.

T. V.

Forrás: Shutterstock

A kezdeményezés fő célja egy úgynevezett Nyári Trimeszter bevezetése, melynek során nemzetközi képzési programokat kínálnak a külföldi partneregyetemek hallgatói, valamint a PTE diákjai számára a nyár folyamán.

Immár harmadik alkalommal szervezték meg a kínai Hangzhou Normal Univer­sity hallgatói számára a négyhetes nyári egyetemet. Az elmúlt években olyan jól érezték magukat a kínai hallgatók Pécsen, hogy az eddigi 30 fő helyett idén 60 hallgató érkezett, akiket két oktató kísér. A program nyitó ünnepségét nemrég tartották a PTE Zsolnay Negyedben található épületében.

A hallgatók az európai és magyar kulturális örökségről, illetve a neveléstudományról tanulnak ittlétük során. A program akadémiai részét a Bölcsészettudományi Kar biztosítja, a nyári egyetem teljes körű szervezését a Kapcsolati és Nemzetköziesítési Igazgatóság végzi.

A kínai hallgatók számára sokféle szabadidős programot biztosítanak a szervezők annak érdekében, hogy minél jobban megismerjék a magyar kultúrát. A pécsi múzeumok és kulturális nevezetességek megtekintése mellett a csoport számára kirándulást szerveznek Budapestre, Balatonra, Orfűre és Abaligetre is. A nyári egyetem során a már hagyományosnak számító Pécsi Tudományegyetem–Hangzhou Normal University barátságlakatot is elhelyezik a pécsi lakatfalon. T. V.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!