Budapest-Pécs

2019.07.25. 11:30

Kiváló helyet kapott a megyeszékhely Kovács Patrícia polcain

Kovács Patrícia, több magyar slágerfilm főszereplője évről évre leugrik nyaranta Pécsre, hogy színpadon is elvarázsolja a baranyai közönséget. Ezúttal a Riviéra című darabban láthattuk.

Mészáros B. Endre

– Úgy nyilatkozott a napokban, az életében mindennek és mindenkinek helye van a polcrendszerében. Hol található Pécs?

– Nagyon szeretek ide visszajönni. Mondok néhány emlékezetes darabot, melyben itt jártam: a Mikve a Vígszínházzal a POSZT-on, idén tavasszal a Francia rúdugrást hoztuk, tavaly a Dühöngő ifjúságot, 2017-ben a Vőlegény című művet, most pedig Molnár Ferenctől a Riviérát. Ki kell mondanom: nagyon jó és értő a baranyai közönség, az emberek hozzászoktak a tartalmas előadásokhoz és van fülük a színpadi finomságokhoz.

– Filmek közül mi az, ami a városunkhoz kapcsolja?

– A Sztornó Lovasi Andrással, mert azt javarészt itt forgattuk Pécsett és hihetetlen élmény volt. Ha pedig Pécs, nagyon közel áll hozzám Pásztory Dóra többszörös paralimpiai bajnok, akivel éppen a POSZT-on ismerkedtem meg, majd csatlakozott a Suhanj! Alapítványunkhoz, mely megosztja a mozgás örömét a sérült és fogyatékkal élő társainkkal.

– Szeret kilépni a komfortzónájából. Mi a jobb, ha az életéhez hasonló vagy attól nagyon eltérő karaktereket kap?

– Filmekben jó a hasonlóság, színpadon viszont szeretem, ha sokféle alak bőrébe bújhatok.

– Csúcsfilmjei rácáfolnak erre, hiszen a Félvilágban luxusprostit alakít, a Korhatáros szerelem sorozatban pedig egy olyan nőt, akinek több mint tíz évvel fiatalabb a párja.

– Színésznőként a Félvilág a különlegesen nagy feladat miatt vonzott, a filmsorozatban viszont hasonló frizurám és ruhám volt, mint a valóságban.

– Milyen visszajelzéseket kapott a Korhatáros szerelemért, hiszen egy férfi esetében természetes, ha tíz-húsz évvel fiatalabb a párja, a nőket viszont megszólják ezért.

– Kaptam jó néhány Facebook bejegyzést: „Köszönjük, mi is ebben vagyunk, könnyebb így mindent elviselni.”

– Egész nyáron folyamatosan játszik. Hogy jut így le a balatonszántódi nyaralójukba?

– Sokat szerepelünk a Balatonnál is, olyankor azért jut néhány nap pihenésre.

– A Korhatáros szerelemnek nem lesz harmadik évada?

– Most biztosan nem, ugyanis szeptembertől egy másik tévésorozatot kezdünk el forgatni a stábbal.

Két tucat filmben szerepelt eddig

Kovács Patrícia Budapesten született 1978-ban. A Színház- és Filmművészeti Egyetemet 2003-ban végezte el és az osztály nagy része az osztályfőnökkel, Máté Gáborral az Egri Gárdonyi Géza Színházba szerződött. Aztán két éven át, 2011-ig a Vígszínház tagja volt, majd szabadúszó lett, 2017-től pedig az Orlai Produkciós Iroda társulatának tagja. Szerepelt két tucat játékfilmben és tévéfilmben, s közel félszáz színpadi műben. Férje, Gusztos Péter politikus volt hét éven át. Kislányuk, Hanna Lujza, öccse, Kovács Ádám ugyancsak színész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!