Mohács

2019.07.06. 08:06

Nehéz munkából lett a látványosság

Szombaton újra feleleveníti a Mohácsi Sokacok Olvasóköre, milyen is volt anno a „pranje na Dunavu”, azaz a mosás a Dunában. Az egyre kedveltebb, most tizedszer sorra kerülő program részeként idén is lesz töltött káposzta, hagyományos módon, cserépedényen készül majd a „szárma”.

M. B. (Forrás: Mohácsi Újság.hu)

A programok délután három órakor a tűzgyújtással kezdődnek, majd négy órakor indul a felvonulás a kör Táncsics Mihály utcai székházától a Sokac-révbe. A hagyományőrző csoport fél ötkor fog hozzá a mosáshoz, majd kulturális műsor kezdődik. A vacsora várhatóan hét órára készül el. Nyolc órakor kezdődik a bál, a Mladi Orkestar és a szentpéterfai Zgano zenekarok közreműködésével. A tíz éve hagyományosan július első hétvégéjén megrendezett programra egyre többen kíváncsiak, rendre több százan gyűlnek össze a révnél.

A program érdekes és látványos, a 40 évnél fiatalabbaknak azért érdemes ellátogatni a mosásra, mert közülük biztosan sokan nem látták, hogyan is zajlott egykoron a dunai mosás, a náluk idősebbekben pedig biztosan szép emlékeket is ébreszt a még a hatvanas években is szinte mindennaposnak számító, fáradságos munka hangulatának felidézése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!