pannon filharmonikusok

2019.07.27. 18:28

Eddig kifejezetten pazar az idény

Nem zárt rossz esztendőt a Pannon Filharmonikusok zenekar. Több mint 130 zeneművet játszottak el a 2018/2019-es Titanium-évadban, s mind a Kodály Központ, mind a MüPa bérletes koncertjein a vendégművészek és karmesterek legjava lépett a színpadra.

Mészáros B. Endre

Fotó: Dekany Zsolt +36303199550

Többek között Banda Ádámot, Benjamin Schmidet, Alexander Zemtsovot, Balázs Jánost, Benjamin Beilmant, Balog Józsefet és Eötvös Pétert, Mácsai Pált, Kiss Józsefet, Baráti Kristófot és Nika Gorić művésznőt láthatták az érdeklődők. Az évad kiemelkedő eseményének azonban maestro Gilbert Varga szerződtetése tekinthető, mellyel a pécsi együttes elsőként valósította meg Magyarországon, hogy két vezető karmester (Bogányi Tibor és Gilbert Varga) együtt dolgozzon.

Mindezeken túl a 2018/2019-es évadban mutatták be a zenekar Kocsis Zoltánról készült kisfilmjét, valamint két másik imázsfilmet. Az évad újdonságaként sikeres beavató sorozatot indítottak Utózönge címmel, Bősze Ádám közreműködésével. További újítás volt, hogy az együttes a Pannonicum sorozatához kapcsolódva PannoniClubot hirdetett, amely a zenét és gasztronómiát háziasító hangulatos közönségtalálkozókat eredményezett. Gazdasági díjat is nyertek, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Baranya Megyei Idegenforgalmi Díjat adományozott a zenekarnak 2019 februárjában.

Az elmúlt évadban közel 150 hangverseny és több mint 80 zenés színházi produkció során közel százezren voltak kíváncsiak a Pannon Filharmonikusokra. S ez várható szeptembertől is, amikor indul az Aranyfedezet-évad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!