ajánló

2019.08.28. 08:03

„Egy fess pesti estét” tölthetnek a pécsiek Kamarás Ivánnal

Születésnapja alkalmából édesanyját, Uhrik Dóra táncművészt köszöntötte tegnap Kamarás Iván Pécsett.

Zs. K.

A színész a villámlátogatása alatt lapunkra is szakított időt. Igaz, most csak rövid látogatást tett a szülővárosában, azonban a pécsieknek nem kell sokat várni a következő találkozásig, hiszen Kamarás Iván szeptember 6-án az E78-ban mutatja be koncert-estjét „Egy fess pesti este” címmel.

A színész elmondta, az előadásaira a legfiatalabb korosztálytól az idősekig mindenkitől jó visszajelzéseket kapott, hiszen mindenki szereti a felcsendülő nagy magyar slágereket.

– A magyar filmgyártás aranykorából rengeteg ismerősen felcsendülő örökzöld dalt játszunk. Egy kicsit mai tónusban, igazi mai gipsy-swinges stílusban, leginkább a Budapest Bar hangulatát idézően. Az eredeti szerzeményeket egy kicsit leporolva, mai köntösbe öltöztetve hallgathatja meg a közönség, de mégis eredeti fényükben ragyogva – mondta Kamarás Iván. A koncert-esten a dalok között egy-két háttértörténetet, kulisszatitkot is megismerhetünk, de olyan történetek, anekdoták is napvilágra kerülnek a színészekről, amelyeket még soha nem hallottunk előtte, eddig csak a színészbüfék féltve őrzött titkai voltak.

Kamarás Iván elárulta, sok munkával telt a nyár, két sorozatban és egy nagyjátékfilmben forgatott, nagyon sok koncertet adott, a saját előadások mellett a Füred Dixieland Band vendégeként is fellépett, és a pécsi est előtt is még a Budafok Big Banddal zenél együtt. Az elmúlt hónapban többször és több verzióban mutatta be a Frank Sinatrát és kortársait megidéző „Idegenek az éjszakában” című koncert-estjét is, és az Egy fess pesti este is az ország számos pontján felcsendült a Budapesti Nyári Fesztivál után.

– A pécsi előadás méltó zárása lesz a nyári koncert-esteknek. Munkából nincs hiány, forgatok, és készülök két feladatra, amelyekről még nem beszélhetek, de már tanulom gőzerővel – mondta a színész.

A Meseautótól a Villa Negráig

Kamarás Iván elmondta, várja a pécsi koncertet, hiszen mindig megdobban a szíve, amikor a szülővárosában léphet fel. A produkció gerincét a ‘20-60-as évek lüktető, magyar (nem csak film)zenéi – a Meseautótól, a Jamaikai trombitáson át, a Kicsit szomorkás a hangulatomtól, a Villa Negráig – adják, de ahogy a dalok is frissebb, izgalmasabb köntöst kapnak, a műsor szerkezete is eltér a „szokásos” színészestektől. A színpadon Kamarás Iván azt az arcát mutatja meg, amit csak kollégái, barátai és családja ismernek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!