képgaléria

2019.08.31. 11:30

Éjszaka is várják a látogatókat a Pécsi Állatkertbe

A Pécsi Állatkertben a tavalyi évhez hasonlóan idén is két éjszakán át várják a látogatókat látványetetésekkel, gyermekprogramokkal, koncertekkel, állatbemutatókkal. A pénteki programra több száz család váltott jegyet.

Tóth Viktória

Fotó: Löffler Péter

Nyolcadik alkalommal csatlakozott a Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium az Állatkertek Éjszakája elnevezésű országos rendezvényhez. Az idei évben ismét két este – pénteken és szombaton – tartják meg a rendezvényt. Hiszen a szervezők célja, hogy minél többen látogathassanak el úgy erre a különleges eseményre, hogy közben az állatkert befogadóképességének határait se kelljen feszegetni. A bejutásért így nem is kellett sokáig sorban állni, az elővételes jeggyel érkezőknek pedig külön bejáratot biztosítottak, így minden gördülékenyen ment.

 

A programsor idén minden eddiginél változatosabb, hiszen mintegy húsz különböző elemet tartalmaz. A népszerű látványetetéseket tegnap félóránként tartották, többet a látogatók bevonásával, illetve a gondozók be is mutatták az adott állatot. Többek között a gyűrűsfarkú makikat, a lámákat, az oroszlánokat, a nílusi vízilovakat és még számos más állatfajt csodálhattunk meg táplálékszerzés közben. Az etetések közötti szünetben megismerkedhettünk a rejtőzködő, éjszaka aktív állatokkal is, mint például a a szirticápával, a mosómedvékkel vagy az uhuval. A kis varánuszokat is sokan megcsodálták, a hüllők különleges – apa nélküli – fogantatásáról ugyanis sokan hallottak, s most élőben is láthatták őket.

Négy helyszínen látványos fényfestésekkel is készültek a szervezők, és tűzzsonglőr-bemutató, bátorságpróba, csillagászati bemutató, gyermekkoncert és zenés színház, madarászbemutató, és sok más program tette felejthetetlenné az állatkerti élményt. A rendezvényre a két nap alatt nagyjából négyezer látogatót várnak.

Sokan érkeztek busszal a látványos, színes programokra

Az idei Állatkertek éjszakája is jó bizonyíték a városban lévő önkormányzati tulajdonú cégek együttműködésére. A rendezvény kapcsán ugyanis összefogott a Zoo a Tüke Busz Zrt.-vel a környezettudatosság jegyében. Egyrészt a busztársaság megduplázta az állatkert irányába tartó 34 és 34Y elnevezésű járatokat a programok napjain délutántól este tizenegy óráig. A kezdeményezés célja az, hogy a Pécsi Állatkert esti programjaira minél többen busszal érkezzenek, ne pedig autóval. Emellett kedvezményekkel is készültek, aki felmutatta ugyanis a pénztáránál azt a buszjegyet, amivel az intézménybe érkezett, az a visszaútra szóló jegyét ajándékba kapta az állatkertben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!