Főhajtás

2019.08.29. 15:20

Váltófutással, koncerttel is emlékeznek a csata hőseire

A főtéri programok zárásaként, este nyolc órától a Csík Zenekar ad másfél órás koncertet.

Máté Balázs (Forrás: Mohácsi Újság.hu)

A Mohácsi Nemzeti Emlékhelyről indultunk

A Mohácsi Városvédő és Városszépítő Egyesület, Mohács és Sátorhely önkormányzata, a Duna-Dráva Nemzeti Park és a mohácsi Török-Magyar Baráti Kör „Tomori kardja” elnevezéssel váltóversenyt írt ki a város általános iskolái és gimnáziuma VII.-VIII. osztályos tanulói számára.

A verseny a mohácsi csata évfordulóján, augusztus 29. délután 14 órai kezdéssel a II. Lajos Csele pataki emlékművétől indul.

Ezen felül számos egyéb program is lesz. A Széchenyi téren délután kettőtől kézművesek kínálják majd a portékáikat, s a Csőszi Hagyományőrző Egyesület tart bemutatót. Háromnegyed hatkor Szemző Angéla és zenekara, utána a Sátorhelyi Néptánc Együttes lép fel, utánuk pedig a Schneider Lajos Népdalkör következik. A főtéri programok zárásaként, este nyolc órától a Csík Zenekar ad másfél órás koncertet.

A Sátorhelyi Nemzeti Emlékhelyen a megemlékezés és koszorúzás délután ötkor kezdődik. Az emlékparkba fél ötkor ingyenes buszjárat indul a Széchenyi Téri iskola Arany János utcai szakaszáról a Nemzeti Emlékhelyig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!