szigetvár

2019.08.30. 10:59

Véradással, koszorúkkal emlékeznek a hősökre

A Szigetvári Fúvósokért Alapítvány folytatja a 2018-ban elkezdett rendezvénysorozatát. A II. Kegyeleti és Kulturális Zrínyi Maratont az előző évihez képest rövidített formában és más tartalommal tartják meg idén.

T. V.

Mint Deichler András, a Szigetvári Zrínyi Miklós Fúvószenekar karnagya elmondta, ebben az évben a segítségadásra és a kegyeletre helyezik a fő hangsúlyt.

Tehát augusztus 30-án, pénteken 11-től 16 óráig véradásra hívják az embereket a Zeneiskolába (Zárda u. 2.). Majd 19.30-kor a Zrínyi tértől a fúvószenekar menetzenével vonul a várba, ahol az emlékezés koszorúját helyezik el Zrínyi Miklós jelképes sírfedelénél. A rendezvényekre mindenkit várnak, aki le szeretné róni kegyeletét.

– A szigetvári hősök 1566-ban életüket adták a hazáért, 2019-ben arra kérjük az embereket, hogy adjanak vért beteg honfitársaik gyógyulásáért – fogalmazott a karnagy.

– A vér­adás az egyik legnemesebb cselekedet, melyet embertársainkért tehetünk, a koszorúzás pedig a tisztelgés jele hőseink előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!