Kevés a tartalék

2019.09.20. 17:30

Pénzügyi válság miatt aggódnak Kozármisleny jövőjéért

Kozármisleny gazdasági helyzetének átvilágítása a célja a Porta Pannónia Egyesületnek, ugyanis a város általános tartaléka nem éri el a négyszázezer forintot, közölték pénteki sajtótájékoztatójukon.

Mészáros Rita

Fotó: Laufer László

A helyi alapítású Porta Pannónia Egyesület nagyon aggódik a város jövője, gazdasági helyzete miatt, a témával kapcsolatban pénteken sajtótájékoztatót is tartottak.

– Az önkormányzati képviselői mandátumok megszerzésére irányuló összefogásunk első pontja kifejezetten arra irányul, hogy világítsuk át a város valós gazdasági helyzetét, és hasonlítsuk össze az öt évvel ezelőtti adatokkal – tudtuk meg Jarjabka Ákostól, a Porta Pannónia Egyesület elnökétől.

Kozármisleny pénzügyi helyzetéről a napokban egy független polgármesterjelölt a saját közösségi oldalán tett közzé adatokat. Pohl Imre képviselő a bejegyzés alapján a sajtótájékoztatón tételesen felsorolta, milyen bevételei voltak a városnak az elmúlt öt évben, amelyek összeadva közel egymilliárd forintot tesznek ki. Ezután a képviselő azt is elmondta, hogy az önkormányzat általános tartaléka a friss adatok szerint nagyjából 380 ezer forint, a céltartaléka pedig közel 124 millió forint.

– Az általános- és céltartalékot nem lehet összemosni – hangsúlyozta Pohl Imre. – Utóbbira ugyanis a képviselő-testület korábban kötelezettségeket vállalt.

Varga Éva képviselő szerint hétfőn közmeghallgatást tartottak volna a településen, ez azonban elmaradt. Jövő kedden ugyanakkor rendes testületi ülés lenne, ehhez viszont még nem kapták meg a szükséges anyagokat.

– Ezúton szeretném kérni, legyen még egy utolsó közmeghallgatás a választások előtt, hogy a polgárok feltehessék kérdéseiket – mondta el a képviselő. – Emellett szeretnénk megtartani egy utolsó testületi ülést a nyilvánosság biztosításával.

A sajtó jelenlétét a testületi ülésen azért tartják fontosnak, mert a lakók így kaphatnak objektív képet a város gazdasági helyzetéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!