Projekt

2019.09.17. 17:25

A PTE is részt vesz az európai felsőoktatás megújítását célzó nemzetközi együttműködésben

A Pécsi Tudományegyetem öt magyar intézmény egyikeként vesz részt a nemzetközi projektben.

bama.hu

Az intézmény által kedden az MTI-hez eljuttatott közleményben emlékeztettek: az európai felsőoktatás megújítása a célja az Európai Bizottság kezdeményezésének, amelynek keretében egyetemi szövetségek jöttek létre idén tavasszal.

Kiemelték: az összesen 85 millió eurós, tehát mintegy 28 milliárd forintos költségvetésből dolgozó, konzorciumokba tömörült felsőoktatási intézmények témacsoportokon munkálkodnak, a PTE öt magyar intézmény egyikeként vesz részt e folyamatban.

A PTE a potsdami egyetem által vezetett European Digital UniverCity (EDUC) projekt keretében olasz, cseh, francia, német egyetemekkel együttműködve dolgozik majd, s a nemzetköziesítési koncepció fejlesztését koordinálja. A konzorcium első operatív ülését a Pécsi Tudományegyetemen tartották hétfőn és kedden.

A projekt célkitűzése, hogy új online campus kialakításával, valamint a virtuális és fizikai mobilitás egyedi keverékével hosszú távon megvalósítsák a szövetség 160 000 hallgatója és 20 000 oktatója nagy részének mobilitását.

A projekt részét képezi az is, hogy az öt ország nyelvét és kultúráját kölcsönösen beépítik egymás tananyagába, ez által is erősítve a közös identitás kialakítását.

Az európai értékek és identitás erősítésének érdekében a nemzetköziesítés témájában közös mesterképzések megalapozása, digitális tanulási lehetőségek fejlesztése, online kurzusok és közös tanulási platformok kialakítása, közös európai hallgatói kártya bevezetése is megvalósulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!