Baranya

2019.09.28. 18:40

Lényegesen zöldebb lesz az udvar

A Duna-Dráva Cement Kft. Zöld Megoldás-pályázata minden évben lehetőséget biztosít környezettudatos kezdeményezések megvalósítására, így az idén is támogatták a környezettudatosságot elősegítő „zöldötleteket”. A drávaszabolcsi, a siklósi és a két pécsi pályázó a környezetbarát nevelés érdekében közösségi tereket hozott létre.

Zs. K.

A drávaszabolcsi Dráva Kincse Óvoda 2018-ban másodszor nyert támogatást a környezetbarát ötletei megvalósítására. „Az én házam! – Az én váram!” nevet viselő projekttel megálmodtak egy úgynevezett aktívházat, amely remekül kapcsolódik a 2017-ben megépített kölyÖKOpark elemeihez.

A siklósi Kanizsai Dorottya Általános Iskola is a szabadban történő tanulásra helyezte a hangsúlyt a pályázatával. A Tan-liget projekt a terület hatékony hasznosítása mellett az infrastruktúra környezettudatos működését is szolgálja.

A pécsi pályázók a környezeti nevelésre helyezték a hangsúlyt. „A Bártfa utcai tagóvoda gyermekeiért” Alapítvány a Mesekert, a Meszesért Alapítvány pedig az Élő, Élhető udvar pályázatával egy fenntartható, környezetbarát környezetet teremtett az óvodás és iskolás gyerekek számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!