Mohács

2019.09.07. 08:22

Szüreti fesztivált rendeznek

Huszonegyedik alkalommal rendezi meg az önkormányzat a Mohácsi Szüreti és Borfesztivált.

M. B. (Forrás: Mohácsi Újság.hu)

A szombati eseményt új helyszínen, a Széchenyi téren tartják. Hagyományosan a lovaskocsis szüreti felvonulással indul a belvárosban a fesztivál a Mohácsi Polgárok Olvasókörének tagjaival, a Gőzhajó utcából a főutcán át a Széchenyi térre. Fél háromkor Menyhárt Éva nótaénekes mutatja be műsorát, majd id. Peti Kovács István és zenekara játszik.

Bemutatót tart a Pélmonostori Magyar Egyesület, a Kórógyi Népi Együttes, lesz Zumba Linder Ildikóval. Fellép a Mohácsi Tamburaiskola, a Zora Táncegyüttes a Mohácsi Polgárok Olvasókörének dalárdája előadásában bordalok csendülnek fel.

Szekó József, Mohács polgármestere köszöntője után „Borban az igazság!„ címmel Majsai Juliannával operettslágerek hallhatnak az érdeklődők, majd a Mohács Nemzetiségi Néptáncegyüttes lép színpadra.

A Pélmonostori Magyar Egyesület egy 500 literes üstben babgulyást főz, amelyet 16–18 óra között lehet megkóstolni. Fél nyolctól az idén húszéves Zanzibár ad koncertet, a napot pedig utcabál zárja a Póló zenekarral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!