ünnepi kisokos

2019.10.22. 20:00

Így emlékezik Pécs és Baranya az '56-os forradalom hőseire

Október 23-án változik a vonatok, távolsági és a helyi járatú autóbuszok menetrendje a nemzeti ünnep miatt.

Zsigmond József

Nem mondanak beszédet Pécsen

Október 23-án a maga keretei között szinte minden Baranya megyei város, település megemlékezik az 1956-os hősökre. Pécsen szerdán 11 órától a Színház téri 56-os Munkástanács emlékműnél lesz koszorúzás, ahol Perényi József, a Mecseki Munkástanácsok Szövetségének elnöke emlékezik a hősökre.

Este hat órától ünnepi megemlékezésre kerül sor a 48-as téren az 1956-os mártíremlékműnél, ahol Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora szól a megemlékezőkhöz, míg 19 órakor a Kodály Központban Pál István Szalonna és bandája tart ünnepi koncertet.

Szigetváron a megemlékezés délelőtt 10 órakor kezdődik a Zrínyi téri kegyeleti parkban, Szentlőrincen délután ötkor az Ifjúsági úti Sportcsarnokban, Harkányban 9.30-kor az Ősparkban a Szabadság szobornál és az 1956-os Emléktáblánál tartanak koszorúzást, este héttől a református templomban ünnepi Istentiszteletre kerül sor. Kozármislenyben délelőtt 10 órakor a templomtéren, Komlón 10.45-kor a Komlói Színházban lesz ünnepi műsor, majd rá egy órára az 56-os emlékkőnél koszorúzásra, míg a Városházi emléktáblánál ünnepi megemlékezést tartanak.

Fontos tudnivalók

Az októberi nemzeti ünnepnaphoz igazodva változik a vonat-, távolsági-, és helyi tömegközlekedés rendje a következő napokban. Október 22-én a munkanapi, 23-án az ünnepnapi, 24-én a munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, míg a távolsági autóbuszok október 23-án a munkaszüneti napnak megfelelő menetrend szerint közlekednek. Mind két közlekedési társaság kéri az utasokat, hogy a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegyeket és helyjegyeket elővételben, vagy interneten keresztül váltsák meg, továbbá érdemes indulás előtt tájékozódni, hogy pontosan mikor indulnak a járatok.

A boltok, áruházak ma a szokásos nyitvatartással várják a vásárlókat, de október 23-án zárva tartanak. Emiatt érdemes kedden elvégezni a nagyobb bevásárlásokat. Szerdán a nemzeti ünnep miatt a benzinkutak, az éttermek, a szórakozóhelyek, a kisebb családi kézben lévő kiskereskedelmi egységek, valamint az ügyeletes gyógyszertárak nyitva lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!