politika

2019.11.16. 15:30

A Fidesz szerint Budapestről irányítják a pécsi városvezetést

– Egyértelműek a folyamatok: Pécsen is az történik, mint a többi balliberális vezetés alatt álló városban: a Timmermans-féle hálózat magyar tagjai, Gyurcsány, Dobrev Klára diktál, a fővárosi elvtársak utasítására osztogatnak posztokat, valamint ezért kap kiemelt figyelmet számukra a Soros-hálózat által százmillió forint kiosztására megbízott Emberség Erejével Alapítvány is – vélekedik Csizmadia Péter, a Fidesz közgyűlési frakciójának vezetője a Pécsi Újság.hu cikkében.

M. B. (Forrás: Pécsi Újság.hu)

Fotó: Laufer László

– Az első két ülésen kiderült, hogy az új vezetés számára mi az érték, és mi nem az. Első döntésükkel beszántották a pécsi értékek felkarolását, ápolását sok éve végző értéktár bizottságot, majd ezzel párhuzamosan visszavonták azt a 2017-es határozatot, amellyel a közgyűlés kifejezte tiltakozását Soros György helyi ügyekbe való beavatkozása ellen.

Ugyancsak döntöttek arról, hogy a Gyurcsány-párt helyi vezetőjét, Kunszt Mártát a civil kapcsolatok tanácsnokának, a budapesti olimpiát megfúró, és a határon túli magyarságot az elmúlt héten meggyalázó Momentum alapítóját, szóvivőjét, Nemes Balázst innovációs biztosnak nevezték ki, havi 500 ezer forintos tiszteletdíj mellett. Nemes Balázsról azt mondta, különösen ifjúsági ügyekben kártékony, hiszen korábban homofób, antiszemita, cigányellenes megnyilvánulásai voltak.

– A Gyurcsány-pártnak egy alpolgármesteri pozíció is kevés volt, Kunszt Márta civil tanácsnoki posztot kapott havi 200 ezer forintos díjazással, ami politikai nyomásgyakorlást jelent a civil szervezetekre, mivel rajta keresztül juthatnak majd különféle lehetőségekhez.

A politikai kinevezettek listája még bővül, a lemondott Vári Attila helyére, a PSN Zrt. vezetőjének Török Ottót javasolja a városvezetés, aki a Gyurcsány-kormány államtitkára volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!