harkány

2019.11.17. 18:05

A gyógykezelés is építi a kapcsolatokat

Tizenhét éve ápol Harkány testvérvárosi kapcsolatot a lengyelországi Szczawniczával. A Grajcarek völgyében található település fekvésének köszönhetően a légzőszervi megbetegedésekre jótékony hatással bíró mikroklímával rendelkezik.

Zs. K.

Az ásványi anyagokban gazdag gyógyvízforrásokra építő gyógyüdülő elsősorban a légúti megbetegedések idegrendszeri és reumatológiai problémák kezelésére specializálódott.

A testvérvárosi kapcsolat további építésében a Harkányi Psoriasis Centrum is aktívan részt vesz. A Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház kidolgozott egy konkrétan a testvérvárosoknak szóló gyógykúracsomagot, amelyet a testvérvárosok lakói lakcím igazolásával vehetnek igénybe.

Az idei harkányi látogatásán a szczawniczai polgármesterrel egyeztető tárgyalásokat folytatott Baksai Tímea, a kórház munkatársa, melynek eredményeképpen az idén ősszel már két 20 fős csoport igénybe vette a harkányi re­kreációs gyógykúrát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!