gazdaság

2019.11.29. 15:30

A helyi termelőket várják a fórumokra Sellyén

Már javában zajlik a város új piaccsarnokának kivitelezése, a munkálatokkal megfelelő ütemben haladnak, így a tervek szerint az építkezés 2020. őszére befejeződhet.

M. R.

A projekt célja, hogy az új csarnok a helyi termékek értékesítésének elsődleges helyszínéve váljon.

Ennek érdekében az önkormányzat a kivitelezés ideje alatt több eseményt is tart, hogy a termelői piac működését, üzemeltetését népszerűsítse, megismertesse az érintett célcsoporttal – az eddigi árusokkal és a lehetséges további kistermelőkkel –, valamint a lakossággal. Decemberben termelői börzét, jövő márciusban szakmai fórumot, júniusban ismét börzét, augusztusban meg szakmai konferenciát tartanak, amelyek témája a létrejövő helyi termelői piac működése, a kistermelők tájékoztatása.

Az épülő csarnokban egyébként az árusító tér mellett irodák, üzletek és mosdók is helyet kapnak. Beszerzik a piac működéséhez szükséges alapvető eszközöket, az épület energetikai hatékonyságának elősegítése érdekében a déli tetőn napelemeket helyeznek el.

Címkék#piaccsarnok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!