program

2019.11.08. 18:15

Harmónia Hétvége vár, ingyenes szűrésekkel

Az egészségkultúránkról rendeznek immár második alkalommal „Harmónia Hétvége” szabadegyetemet november 8–10. között a Pécsi Kulturális Központban.

Mészáros B. Endre

Forrás: Shutterstock

Fotó: goodluz

A háromnapos program célja az egészségfejlesztés, az egészséges életmódra való áttérés. A rendezvényen orvosok, egyetemi előadók, egészségügyi szakemberek tartanak előadásokat, bemutatókat és szűrővizsgálatokat.

A háromnapnyi tömény program helyszíne a PKK Apáczai Művelődési Ház (Pécs, Apáczai Körtér 1/D épület).

A szabadegyetem célja, hogy az érdeklődőknek szervezett programsorozat keretében mutassák be az egészséges életmód alapjait, feltételeit. A résztvevőknek a tudományos előadások mellett lehetőségük van mindhárom napon különböző egészségügyi szűrővizsgálatokon (vérnyomásmérés, vércukorszint ellenőrzése, BMI testtömeg-index számítás) részt venni, valamint gyakorlati bemutatókon (csontritkulás elleni prevenciós gyakorlatok, egészséges borfogyasztás és -kóstolás, stresszkezelés) aktív közreműködővé válni. Mindezeken túl külön előadások és gyakorlatok szólnak az idősebbekhez. Megtudhatjuk, hogy milyen rendszeres testedzéseket ajánlanak 50 év felettieknek, valamint, hogy miként kell étkeznie az idősebbeknek.

Az előadások, a gyakorlati bemutatók látogatása, a szűrővizsgálatokon való részvétel, sőt, a borkóstolás is ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!