Pécs

2019.11.22. 14:35

Kiskirályt avatnak a NépmesePontban

Végéhez közeledik a második alkalommal meghirdetett népmesevetélkedő, a NépmesePont Pécsen, a kultúra városában elnevezésű projekt keretein belül.

November 29-én 10 órától rendezik meg az idei év márciusában útjára indított népmesevetélkedő döntőjét. Az 53 jelentkező közül a legjobb 20 pécsi és vidéki oktatási intézményekből regisztrált kisdiák mérheti össze tudását.

A rendezvény résztvevői egy választott népmesét és a vetélkedő második fordulója során készített és saját kezűleg illusztrált meséjüket adják elő a döntő helyszíneként szolgáló NépmesePontban, A mesemondás közben az illusztrációk is kivetítésre kerülnek. A verseny során mindazon résztvevőt, aki valamennyi fordulóban részt vesz, díjazzák. A kategóriák legjobbjai népmesetáborban való részvétel mellett értékes ajándékcsomagokat nyernek. A legjobb meseíró, a legjobb mesemondó és a legjobb illusztrátor különdíjban részesül.

Az ingyenesen látogatható program helyszíne a Pécsi Kulturális Központban kialakított NépmesePont (7633 Pécs, Dr. Veress Endre utca 6.), ahol 10:00 órától várják az érdeklődőket. A vetélkedő előreláthatólag 17:00-ig tart.

A vetélkedőre a Baranya megyei 3–8. osztályos tanulók nevezhettek, amelynek során 2 kategóriában (I.kategória: 3–5. osztály, II. kategória: 6–8. osztály) versenghetnek a vetélkedő döntőjében. A legjobb versenyző részére koronázási ceremóniát tartanak, ahol az új kiskirály elfoglalhatja az őt megillető trónszéket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!