fagy elől

2019.11.15. 12:19

Teleltetőbe vitték a dézsás növényeket Pécsett

A pálmák, leanderek igazán mediterrán hangulatot kölcsönöznek a város főtérének.

T. V.

A BIOKOM Nonprofit Kft. szakemberei a fagyra érzékeny közterületi dézsás növényeket november közepétől fedett, fagy­mentes csarnokba szállítják, ahol a megfelelő gondoskodás mellett vészelhetik át a tél zordabb napjait. A szállítást tegnap végezték el, a munkában a városüzemeltetés több részlegének teherautói, rakodógépei, ezek gyakorlott kezelői és a zöldterület-fenntartás kertészei vettek részt. Idén 70 új edényt szereztek be, mellyel bővítették a meglévő 164 közterületi edény számát – tudtuk meg a BIOKOM-tól.

– Az új kaspókba zömmel egynyári, és virágzó évelő növények kerültek beültetésre, melyeket árvácska és hagymások váltanak, ezzel is növelve a 114 leander, 12 kenderpálma, 15 babér és egyéb dézsás elemek szín- és formavilágát. Továbbra is ápoljuk a Király utca 16 edényét, melyben örökzöldek vannak, így teleltetésük helyben történik, tavasszal szintén hagymások és egynyáriak díszlenek alattuk – fogalmaztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!