fellebbeztek

2019.11.15. 13:10

Választás Komlón: nem jogerős az eredmény

Nem jogerős a november 10-i komlói választás eredménye: a Komló Összeköt Egyesület újra fellebbezést nyújtott be a Helyi Választási Bizottsághoz.

W. K.

Fotó: Löffler Péter

Mint ismeretes, november 10-én egy bírósági döntés következtében megismételték a választást az 5. sz egyéni választókörzet 13. sz. szavazókörében Komlón. Ezt követően Hidegkuti Szabolcs (Komló Összeköt Egyesület) jutott be a képviselő-testületbe megelőzve Orsós Ferencet (Fidesz). A polgármesterjelöltek versenyében Polics József (Fidesz) ismét Ferenczy Tamás (Komló Összeköt Egyesület) előtt végzett, ezúttal összesítésben 31 szavazattal, így ő maradt a polgármester.

A választás végeredménye szerdán 16 órakor vált volna jogerőssé, ám a határidő lejárta előtt azt a Komló Összeköt Egyesület megtámadta, benyújtva fellebbezését a Helyi Választási Bizottsághoz, amelyet azt a jogszabálynak megfelelően a Területi Választási Bizottsághoz továbbított. Információink szerint csak a polgármesterválasztás eredménye ellen emeltek kifogást. A fellebbezést az váltotta ki, hogy a Magyar Nemzeti Élelmiszerbank megvonta a támogatást a szegények és hátrányos helyzetű emberek megsegítését célul kitűző komlói Fekete Láng Érdekvédelmi Egyesülettől, miután a szervezetet az a vád érte, hogy az adományokkal befolyásolta a szavazókat az október 13-i választást megelőzően.

A Komló Összeköt Egyesület beadványával kapcsolatban a Területi Választási Bizottság legkésőbb a hét végéig meghozza a döntését, ami ellen aztán a bíróságon lehet fellebbezni. Hogy meg kell-e újra ismételni a szavazást, vagy sem, várhatóan a jövő hét második felére dől el, amennyiben valamelyik fél bírósághoz fordul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!