Pécs

2019.12.19. 18:10

Elhullott galambokat találtak Kertvárosban

A hatóság felé nem érkezett bejelentés galambok elhullásáról.

Zs. J.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Tatyana O

Olvasónk jelezte, hogy az elmúlt hetekben több galamb elpusztult Pécsen, Kertvárosban, a Rózsadomb környékén, s attól tart, hogy madárinfluenza miatt hullottak el a madarak. Megkerestük a Baranya Megyei Kormányhivatalt – közölték, hogy a baranyai élelmiszerlánc-biztonsági és állat-egészségügyi hatóság felé nem érkezett bejelentés galambok elhullásáról.

Kiemelték, hogy ha valaki közterületen elhullott állatot talál, arról a jegyzőt értesítheti, aki a jogszabályi előírásoknak megfelelően intézkedik az állattetem megsemmisítésével kapcsolatban.

Elmondták, hogy a madárinfluenza előfordulását a házi- és vadmadárállományban a Nébih és a kormányhivatalok éves monitoringprogram keretében vizsgálja. Amennyiben a labor a beküldött mintában madárinfluenzát diagnosztizál, arról késedelem nélkül értesíti az illetékes állategészségügyi hatóságot. Baranya megye vonatkozásában erre az elmúlt években nem volt példa.

Címkék#galamb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!