segítség

2019.12.10. 09:00

Mohácson már igényelhető a szünidei ebéd

Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, hátrányos vagy halmozottan hátrányos gyermekek a téli szünetben is ingyen ebédelhetnek. Az ellátást a polgármesteri hivatalban lehet igényelni.

Válaszút, 2017. március 24. Az erdélyi Kolozs megyében lévõ Válaszút szórványkollégiumának tanulói ebédelnek március 24-én. Kallós Zoltán, kétszeres Kossuth-díjas erdélyi néprajzkutató 1992-ben hozta létre a Kallós Zoltán Alapítványt, amelynek keretében a szórványvidékeken élõ magyar gyermekek anyanyelvi oktatását szervezik meg Válaszúton bentlakásos rendszerben, s ezen kívül foglalkozásokat tartanak számukra, megismertetik velük a hagyományos, népi eszközöket, mesterségeket, népdalokat és néptáncokat. MTI Fotó: Biró István

Forrás: MTI

Fotó: Biró István

A szünidei étkeztetés a Tomori konyhán, a bölcsődés- és óvodáskorú, de jogviszonnyal nem rendelkező, étkeztetésre jogosult gyermekek számára a Városi Bölcsődében helyben fogyasztással vehető igénybe a téli szünet alatti hétköznapokon (december 23., 30., 31., illetve január 2-án és 3-án).

Lehetőség van a gyermek részére biztosított ebéd ételhordóban történő elvitelére is, erre alapesetben a szülő, törvényes képviselő jogosult, illetve írásbeli meghatalmazással az általuk megbízott személy. Az érintett családok közül tavaly összesen csaknem 250-en éltek ezzel a lehetőséggel. A Polgármesteri Hivatal Népjóléti Osztályán (18-as iroda) lehet igényelni a szünidei étkeztetést, egy erre szolgáló nyilatkozat kitöltésével. Az igénybejelentés határideje: december 18-a 12 óra.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!