harkány

2019.12.30. 08:49

Ösztöndíjat kaptak a fiatalok

Harmincöt fiatal kapott ösztöndíjat az év végén Harkányban, a „Harkányban élni jó! – Esély Otthon Harkányban” elnevezésű projekt keretében.

Zs. K.

Az ösztöndíjakkal – melyre 18 és 35 év közötti fiatalok pályázhattak – a városban letelepedőket és helyben munkát vállalókat, a Harkányban induló vállalkozásokat, valamint az itt élő és új munkahelyet létesítőket támogatják.

A Harkányban letelepedők és munkát vállaló pályázók havi 20 ezer forint vissza nem térítendő támogatást kaptak, ehhez csupán igazolniuk kellett, hogy Harkányban dolgoznak, vagy jövőbeni munkáltatójuknak írásban kellett nyilatkoznia arról, hogy mikortól foglalkoztatja a pályázót. Emellett a támogatást igénylőknek vállalniuk kellett, hogy három hónapon belül Harkányba költöznek és állandó bejelentett harkányi lakóhelyet létesítenek.

Azokat, akik Harkányban vállalkozást indítanak és egy évig biztosítják saját foglalkoztatásukat, 150 ezer forinttal támogatták, a Harkányban élő és új munkahelyet létesítők pedig havi 15 ezer forint vissza nem térítendő támogatást kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!