Díjazás

2019.12.06. 10:21

Tiszteletdíjat emeltek a komlói képviselők az alakuló ülésen

Megtartotta alakuló ülését tegnap a komlói képviselő-testület – mint ismeretes, a választás végeredménye szerint a 12 fős testületben a Fidesz-KDNP színeiben Polics József polgármesterrel együtt öten ülnek, heten a Komló Összeköt Egyesület képviselői.

Wald K.

Komló, 2015. január 3. Társasházak 2015. január 3-án, amelyekben telefonvezérlésû lift mûködik Komlón. A város hét tízemeletes házában mobiltelefonos technológiával korlátozták a lifthasználatot, hogy a közös költséggel elmaradó lakókat fizetésre szorítsák. MTI Fotó: Sóki Tamás

Fotó: Sóki Tamás

Az alakuló ülésen alpolgármestert nem választottak. Döntöttek viszont a bizottságokról – eszerint a három bizottságban (15 fő) egyetlen helyet kapott Fidesz-KDNP-s képviselő.

– A tiszteletdíjakról is határoztak, a polgármesteri illetmény a törvény alapján változatlan maradt – tájékoztatta lapunkat Polics József. – Az előző ciklusban megállapított összegek szerepeltek a bizottságokról szóló polgármesteri előterjesztésben – ehhez képest a testület döntése szerint a korábbi 45 ezer forintos alapdíj 25 ezerre módosult, viszont ha a képviselő bizottsági elnök, illetve attól függően, hogy hány bizottság tagja, az eddig havi 80 ezer helyett 105, 140, 200, vagy akár 300 ezer forint is lehet a tiszteletdíja.

Polics József polgármester indokolatlannak és kissé túlzónak tartja az emelés mértékét, szerinte ezeket az összegeket célszerű lenne inkább a város fejlesztésére fordítani, ahogy történt ez az elmúlt években is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!