Váralja

2020.01.19. 14:30

Fotókon és rajzokon is bemutatják a sikeres programot

Február 11-ig tekinthető meg a siklósi könyvtár emeleti galériájában az a csütörtökön nyílt kiállítás, amely a Vár­alja program keretében készült képeket, rajzokat és a különböző közösségi foglalkozásokon készített tárgyakat mutatja be.

Rajnai-Zsíros Krisztina

A siklósi önkormányzat egy európai uniós finanszírozású pályázatnak köszönhetően 175 millió forintot fordíthat a Váralja szegregátum rehabilitácójára. A már lassan két éve indított, a Váralja utcában élők felzárkóztatását célzó projekt főként képzéseket és kompetenciafejlesztő tréningeket tartalmaz, illetve mintegy félmilliárd forint áll rendelkezésre infrastrukturális fejlesztésekre is.

A Váralja projektbe bevont lakók örömmel vettek és vesznek részt a programokon, nagy sikere van például az iskolás- korú gyerekek részére szervezett Bagoly klubnak, ahol hétköznap szaktanárok közreműködésével, játékos, kreatív önkifejező tevékenységek szervezésével, játszóházzal, szabad­idős programok biztosításával várják a váraljai fiatalokat.

A kiállítás anyagát Drávafalvi Mercédes amatőr alkotó – az eddigi programokról készült – rajzai is gazdagítják.

Képünk illusztráció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!