szárnyak nélkül

2020.01.22. 07:00

Olcsóbban repülhetnek a pécsi egyetemisták

Az Emirates Magyarországi Fióktelepével kötött együttműködési megállapodást a Pécsi Tudományegyetem. Az összefogás eredményeképpen a PTE polgárai és a hozzátartozók különféle kedvezményekben részesülhetnek.

Tóth Viktória

Forrás: Illusztráció

Fotó: Löffler Péter

A felsőoktatási intézmény Rektori Tanácstermében kötött megállapodást tegnap a PTE és az Emirates. Az együttműködést Miseta Attila, a PTE rektora és Horváth Gábor, a légitársaság magyarországi fióktelepének ügyvezetője látta el kézjegyével. Mint azt a rektor hangsúlyozta, az egyetem a minőségi oktatás biztosítása mellett abban is érdekelt, hogy a diákok és a munkatársak számára megfelelő színvonalú szolgáltatásokat nyújtson, ennek része a jelenlegi kontaktus is.

Horváth Gábor megjegyezte, a légitársaságnál hiszik, hogy a világot közelebb hozzák egymáshoz.

– Ha minél több külföldi diák számára elérhető közelségbe kerül a pécsi egyetem, akkor ez közvetett és közvetlen módon is gazdagítja a várost, az egyetemet – mondta az ügyvezető.

A PTE hallgatói közül minden ötödik külföldi, a 2019 októberi adatok alapján mintegy 4200-an voltak, valószínűleg ők fogják leggyakrabban igénybe venni a szolgáltatást. De nem csak ők részesülhetnek a kedvezményből, a kontraktus értelmében a légitársaság 10 százalék engedményt biztosít a pécsi egyetem munkatársainak, hallgatóinak és a hozzátartozóiknak a budapesti indulású repülőjegyek alapdíjából, és 50 százalék kedvezményt adnak a módosítási díjakból. Mint az eseményen megtudtuk, az első hónapban már több mint 100-an regisztráltak és éltek a kedvezménnyel.

Árvai Péter kapcsolati és nemzetköziesítési igazgatóhelyettes úgy fogalmazott, az egyetemre nem csak oktatási terek összességeként kell gondolni, ennek részeként a dolgozók és hallgatók számára egy színvonalas szolgáltatáscsomagot szeretnének nyújtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!