hagyomány

2020.02.12. 07:30

A helyi nemzetiséget is megismerhetjük Mecseknádasdon

A település német önkormányzata minden évben megszervez egy rendezvénysorozatot „Nemzetiségi életünk tegnap és ma” címmel, amelynek keretében a helyi nemzetiségi kultúrát mutatják be.

M.R.

A programban idén is számos érdekességgel készültek, elsőként Arnold Krisztina nemrég megjelent könyvéről beszélgettek vasárnap a Német Házban. A kötetben főként gyermekeknek szóló, német nyelvű mesék, mondókák kaptak helyet, emellett találhatunk benne a mecseknádasdi nyelvjárásban megírt modern történeteket, a könyvet pedig két felnőtteknek szóló írás zárja.

A rendezvénysorozat február 23-án folytatódik egy német színházi előadással. A párkapcsolati témát feszegető bohózatot Frank Ildikó és Andreas Kosek adja elő. Ezután Sós Gabriella német nyelvű előadását hallgathatják meg az érdeklődők március 8-án, amely a mecseknádasdi temetőkultúra témakörét járja körbe. A programok zárásaként, március 22-én különböző nyelvjárási történetekkel ismerkedhetnek az érdeklődők, utána Kéméndi Tamás harmonikakoncertjét hallgathatják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!