Maggiore

2020.02.22. 11:00

A megjavítás után eladnák a mohácsi vízitaxit

Január utolsó napján merült el a Dunában egy pontonhoz kötött kishajó.

Palotás Péter (forrás: Mohácsi Újság.hu)

Mint arról lapunkban beszámoltunk, a két éve kihasználatlanul álló vízitaxi járt szerencsétlenül.

A Maggiore nevű járművet Bajáról érkezett ipari búvárok rögzítették annak érdekében, hogy a víz sodrása ne ragadja el. A baleset másnapján, késő este – többórás művelet során – kiemelték a folyóból a Mohácsnál szolgálatot teljesítő kompra állított emelőszerkezet segítségével.

Schumann Róbert, a 4 tonna tömegű, 8 méter hosszú hajót tulajdonló SECONDSTEP Kft. ügyvezetője a Mohácsi Újság.hu hírportállal közölte: a szakemberek átnézték a járművet, ám egyelőre nem ismert, hogy mitől süllyedt el a vízitaxi. Mindenesetre a társaságnál szeretnék megtudni, hogy mi vezetett a kishajó elmerüléséhez, ezért további vizsgálatokat végeznek majd.

A cégvezető elmondta, a mohácsi telephelyükön lévő Maggiore-t megjavítják, majd ezt követően eladnák a járművet. A döntés hátterében az áll, hogy a szabadstrandot már nem a SECONDSTEP Kft. üzemelteti, így a nemrég felújított vízitaxi működtetése nem éri meg számukra. Palotás P.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!