hitélet

2020.02.13. 09:00

Idén is szerveznek Bárka Tábort

A Magyarországi Református Egyház – egy sikeres 800 millió forintos európai uniós pályázatnak köszönhetően – összesen 6500, zömében hátrányos helyzetű vagy speciális nevelési igényű gyermek fejlesztő nyári táboroztatását vállalta 2018 és 2021 között.

Balatonszárszó, 2019. június 19. Gyerekek az új játszótéren a Bárka tábor évadnyitóján a felújított SDG (Soli Deo Gloria) Családi Hotel és Konferencia Központban, Balatonszárszón 2019. június 19-én. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

A Balatonfenyvesi Református Gyermek- és Ifjúsági Üdülőben megszervezett Bárka Táborba sokan az ország legelmaradottabb térségeiből, gyakran hátrányos helyzetű társadalmi rétegekből érkeznek.

A lebonyolításra elhivatott közreműködőket keresnek

Az idén immár harmadik alkalommal szervezik meg a résztvevő gyerekeknek hatalmas élményt jelentő táborozási lehetőséget. A program évente több mint másfél ezer gyermek nyári üdülését biztosítja. Fő célja a résztvevők esélyeinek növelése, a gyermekek és fiatalok képességeinek kibontakoztatása, egészséges életmódjuk kialakítása és a társadalmi együttműködés erősítése, élménypedagógiai programok megvalósításával. A táborban 1–11. osztályos gyermekeket fogadnak, akikkel korosztályok szerinti csoportokban foglalkoznak képzett önkéntesek és szakemberek.

A Magyar Református Egyház felhívása szerint a tábor lebonyolítására idén is elhivatott közreműködőket keresnek: olyan önkénteseket, akiket vonz ez a lehetőség, szeretnek játszani és kifogyhatatlan energiákkal rendelkeznek. A jelentkezéseket február 29-ig fogadják, a döntéshozatalkor figyelembe veszik a szakmai tapasztalatokat, referenciákat, és a motivációt.

Ezen kívül több mint 100 fő, élménypedagógiai és gyerektáboroztatási tapasztalattal rendelkező jelentkezőt is várnak, akik vagy gyerekfoglalkozás-vezetőként (kapitány), vagy szabadidő-szervező animátorként (kormányos) vennének részt a táborokban – jelentkezéseiket február 15-ig fogadják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!