Gurul a piros zsiga

2020.02.13. 13:58

Jól veszik az akadályt a Bamakón, közel a cél

Közel két hete, január 31-én indult el a somogyhárságyi közgazdász, Fáth Gergely és Molnár Attila atya egy 35 éves piros Zsigulival Sierra Leone fővárosába, Freetownba.

T.V.

A kalandvágyó barátokról lapunkban már többször is beszámoltunk, s a Facebookon azóta is figyelemmel kísérjük őket. A közösségi oldalon Elcsatangolt Bodri kutya – avagy az Etus néni Récing Tím néven lehet őket megtalálni.

Február 7-én átlépték a Ráktérítő vonalát, majd eljutottak Mauritánia fővárosába, Nouakchottba, az Atlanti-óceán partjához. Vasárnap a szenegáli Saint Louisból posztoltak, azt írták, hogy a határátkelés kissé nehézkes volt, a mauritán utak nem a kiváló minőségükről híresek. Bodri – az autó – vize szinte felforrt, minden percben feszülten figyelték a hőfokot, ráadásul a kocsi orrát valaki egy kicsit megnyomta a táborban. Ám ők is, és Bodri is jól vannak a körülményekhez képest. Az atya a megpróbáltatások közepette sem hagyta lelki táplálék nélkül híveit, időről időre posztol számukra felemelő gondolatokat, napi imaszándékot, hívószót, és a nap mondását.

A csapatoknak a Budapest–Bamako-rali 8300 kilométeres távját 16 nap alatt kell teljesíteniük, a tervek szerint február 16-ára kell Freetown-ba érniük. A barátok kedden este a Szenegál szívében lévő Kompetoum településen voltak, onnan töltöttek fel közösségi oldalukra egy mosolygós képet. Innen már igazán nincs sok hátra, Guinea, majd végül Freetown. Végül Guineából repülnek majd haza, Bodrit pedig a tervek szerint elárverezik, az érte kapott összegből egy jó célt segítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!