Komló

2020.02.08. 14:31

Különleges robotok dolgoznak a gyártósoron

A régióban egyedülálló technológiai innovációt vezet be a motortéri zajszigetelőket gyártó POLYTEC Komló Kft. – februárban „áll munkába” az új robotcella, így a gyártósoron tíz munkaállomáson zajlanak majd a munkafolyamatok, melyeket egytől egyig gépek végeznek.

W. K.

Az automatizáltságnak köszönhetően a komlói cég öt éven belül mintegy hetvenszázalékos bővülést érhet el az előzetes kalkulációk szerint.

– A gyártósor bevezetésével a futó megrendeléseket ezután fele annyi munkavállaló képes lesz előállítani – hangsúlyozta közleményében a társaság. – A gépek azonban nem veszik el a munkahelyeket az emberektől: a cég a meglevő létszám megtartásával és az automatizált folyamatok bevezetésével tervezi a bővülést. Így azok a kollégák, akik eddig a robotcellában zajló munkafolyamatokat végezték, a tíz munkaállomás beüzemelését követően további termékek gyártásával tudnak majd foglalkozni – tették hozzá

– Termékeink iránt akkora a kereslet, hogy a következő öt évben mintegy hetvenszázalékos bővülést tervezünk. A mostani technológiai innovációval megalapozzuk a jövő munkahelyeit is – emelte ki az újdonság kapcsán Plesz István, a POLYTEC Komló Kft. ügyvezetője.

Az ügyvezető hangsúlyozta, hogy a növekedés motorját az automatizáltságban keresik. – A most bevezetésre kerülő technológiai innováció a régióban egyedülálló, amivel tovább szilárdítja a cég országos piacvezetői státuszát, valamint az Európában számottevő piaci részesedését – közölte.

Az autóipar prémium szegmensének motortéri zajszigetelőket gyártó cég komlói telephelyén harminc esztendeje folyik a poliuretán termékek gyártása. A korábban magyar alapítású tagvállalatot 2015-ben vásárolta meg a POLYTEC Csoport.

A komlói telephelyen készült termékek a prémium kategóriás autógyártók számára kínálnak integrált akusztikai megoldásokat, valamint számos további autómárka számára funkcionális és dizájnelemeket. A gyártóüzemben egyéb, nem autóipari terméket is előállítanak, más felhasználási területek számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!