Baranya

2020.02.09. 07:35

Már ezüst szinten a gépipari klaszter

Idén januárban a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter – menedzsment szervezete a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara – a korábban elnyert ,,BRONZE Label” minősítés után az Európai Klaszter Kiválóság ,,SILVER Label” minősítését kapta meg.

W. K.

A gépipari szakmákat tanuló baranyai diákok rendszeresen jól szerepelnek a Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos megmérettetésén

A 2011-ben alakult, jelenleg 32 tagvállalatot számláló, ,,Akkreditált Klaszter Címet” többszörösen elnyert szervezet a régió legnagyobb klasztere, tagvállalatainak mintegy 100 milliárd forintos árbevételével és közel 5000 fő munkavállalói létszámával.

Az Ezüst minősítést a berlini székhelyű European Secretariat for Cluster Analysis szervezet minősítése alapján érdemelte ki a gépipari tömörülés.

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter közel 10 éve, közösen meghatározott célok elérése érdekében dolgozik együtt, melyek a külső piaci együttműködés, a klaszter belső piacának erősítése, közös kapacitáskihasználás elősegítése; a közép- és felsőfokú gépipari szakképzés fejlesztése, duális képzés ipari igényeknek megfelelő kialakítása; a tapasztalat és információcsere működtetése; az innovatív közös termékek kifejlesztése; a további ágazatokkal és klaszterekkel való szakmai kapcsolatrendszer kialakítása és menedzsmentje; a közös beszerzés az energia, anyagok, szolgáltatások területén; a közös hazai és nemzetközi megjelenés és képviselet; valamint a közös és erős lobbi tevékenység.

A „SILVER Label” cím elnyerése 10 éves munkának köszönhető a klasztermenedzsment és a tagok részéről, akik minden szinten bizonyították, hogy együttműködéssel minden akadály legyőzhető a közös cél elérése érdekében. A megtisztelő nemzetközi címet 2021. december 31-ig viselheti a klaszter, mely értéket a PR, imázsfejlesztés mellett hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerek kialakításánál, nemzetközi közös pályázatoknál tud hasznosítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!