parkinson-kór

2020.02.21. 18:40

Nyílt napot tartott a pécsi egyesület

A pécsi székhelyű Parkinson Betegek Egyesületének tagjai január 7-én rendezték idei első összejövetelüket a Vasutas Művelődési Házban, ahol a találkozóikat keddenként tartják.

T. V.

Nyílt napjukat ugyanitt nemrég rendezték meg. Az eseményen Péterné Sárvári Erzsébet, az egyesület elnöke mutatta be az érdeklődők számára a Parkinsonnal ÉLNI című ismeretterjesztő előadást, amely a betegek mindennapjairól szól. Életüket megkönnyíti több terápiai is – vízitorna, tánc, drámapedagógia, ének –, amelyek folyamatosan zajlanak.

Az eseményen ezek közül néhányból kaphattunk egy kis ízelítőt. A hangterápián légzőgyakorlatokat próbálhattunk ki, és aki szeretett volna az éneklésbe is becsatlakozhatott, s a táncot is szinte mindenki kipróbálta.

Az eseményen azt is megtudtuk, hogy a Parkinson-betegek világnapjához kapcsolódva már szervezik az áprilisi pécsi ünnepséget, s nyitottak minden beteg és érdeklődő számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!