közlekedési anomália

2020.02.26. 11:30

Továbbra sem biztonságos a Magyarürögi út

Hiába indította el végre hosszú várakozás után az előző városvezetés a Magyarürögi út fejlesztését, Péterffy Attila Pécs polgármestere regnálása alatt egy jó darabig egyáltalán nem biztos, hogy folytatják a munkát – legalábbis az idei költségvetés első tervezetében ezzel már nem számoltak.

B. M.

Többször is panaszkodtak arra olvasóink, hogy a forgalmas, Orfűre vezető Magyarürögi úton veszélyes gyalogosan közlekedni, kisgyermekkel, babakocsival pedig egyenesen életveszélyes az út szélén bandukolni: bár vannak a 40-es sebességkorlátozó táblák az út mentén, ezeket nagyon sokan figyelmen kívül hagyják, az út szélén parkoló autókat pedig sokszor az út közepére betérve lehet kikerülni.

Az előző városvezetés ezért is indította el – hosszú évek után – a járdaépítési programot, amelynek első szakasza le is zárult, s erre költségvetési keretet is biztosítottak. (A projekttel egyébként a szintén problémákat okozó csapadékvíz-elvezetésen is javítanak, hiszen az árkokat is rendezik.)

A környéken élők joggal várhatták volna a folytatást, hiszen eredendően két ütemben gondolták el az 1,2 kilométeres szakasz fejlesztését. Bognár László, a terület korábbi fideszes képviselője egy közgyűlési vitában rá is kérdezett a folytatásra, ám nem éppen biztató választ kapott. Péterffy Attila, a balliberális városvezetés polgármestere ugyanis a kérdésre reagálva azt mondta, hogy a Magyarürögi úti fejlesztés kapcsán még tanakodnak a Pécsi Városfejlesztési Zrt.-vel arról, hogyan vigyék tovább, mert jelenleg nincs rá költségvetési keret.

Leállítani vagy sem?

A város első embere már nem először mondta el véleményét a pécsi fejlesztésekről. Alig három hete például arról beszélt az egyik közgyűlésen, hogy jelenleg közel negyven már futó projekt van, amiket még az előző városvezetés indított el, nekik – vagyis az új város irányításnak – pedig csak annyi lehetőségük van ezekkel kapcsolatban a mostani uniós finanszírozási ciklusban, hogy eldöntsék: megakadályozzák-e azokat, vagy sem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!