Postabontás

2020.02.26. 18:45

Vita: szabályosan árusítják-e a burgonyát?

Olvasónk szerint szabálytalanul árulják a krumplit a multikban és a vásárcsarnokban.

bama.hu

Az egyik legváltozatosabban elkészíthető zöldségfélénk

Továbbra is szabálytalanul árulják a burgonyát! A DN február 8-i számában K. Z. a Postabontás rovatban az állította, hogy a multik (a levélíró a vásárcsarnokról nem nyilatkozott) szabályosan árulják a krumplit és a hatóságok ezt rendszeresen ellenőrzik, sőt, indokolt esetben büntetnek is.

A DN január 30-i számának Postabontás rovatában általam leírtakat továbbra is fenntartom. Újra megnéztem a vásárcsarnokban és a multiknál is az árusítást. Ami a vonatkozó 34/2016/V.4./FM. rendeletben foglalt együttes feltételeknek sehol nem felelt meg, a tapasztalataim szerint. Ugyanis vagy a felírás nem volt látható, vagy nem volt jól olvasható, vagy a fajtanév, vagy a származási ország, vagy mindkettő – tehát valamely feltétel hiányzott.

A jogszabály nem vagylagos, hanem együttes feltételeket ír elő. Fentiek szerint semmilyen hatóság nem tartott ellenőrzést. Ha igen, akkor kíváncsi lennék, milyen intézkedéseket tettek, mert az eredménye nem látszik. A jogszabályi feltételeknek éppen azért kell megfelelni, hogy a „laikusok” is tudják, hogy mit vásárolnak. Nem csak azt, hogy „piros” krumplit. Dr. K. T.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!