Koronavírus Baranyában

2020.03.21. 08:23

A komlói piacon a helypénzeket is csökkentették

Esténként a város lakói tapssal köszönik meg az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját.

W. K.

Fotó: Löffler Péter

Megkezdte munkáját a Komlói Operatív Munkacsoport: meghozták azokat a határozatokat, amelyeket a lakosságnak követnie kell a megváltozott helyzetben, az erről szóló nyomtatott anyagot minden háztartásba eljuttatják – hangzott el a városházán megtartott sajtótájékoztatón, ahol Polics József, Komló polgármestere, Kispál László alpolgármester és dr. Barbarics Ildikó, a Komló Összeköt frakcióvezetője értékelte a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetet.

A polgármester megnyugtatott mindenkit, hogy Komlón a nehéz helyzet ellenére nem áll meg az élet, működnek a hivatalok, a kereskedelmi- és szolgáltatóegységek. Meggyőződésének adott hangot, hogy csak akkor tudjuk a betegséget megállítani, a terjedését minimalizálni, ha mindannyian fegyelmezetten betartjuk a központi előírásokat, az alapvető higiénés követelményeket. Kérte a külföldről hazatérőket, hogy önkéntes házi karanténba vonulva, legfeljebb közvetlen családtagjaikkal érintkezzenek. – Egy komlói vállalkozásnak ötven alkalmazottja dolgozik Németországban, a munkavállalók folyamatosan térnek haza és kivétel nélkül vonulnak önként két hétre karanténba – említette követendő példaként a polgármester.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a hivatali és szolgáltatókkal kapcsolatos ügyeket lehetőleg elektronikus úton intézze mindenki. A rászoruló idősek a családsegítő szolgálaton, a házi segítségnyújtáson kérhetnek segítséget, hogy ne kelljen otthonról kimozdulniuk. Gimnazisták is felajánlották önkéntes segítségüket, akiknek külön köszönetet mondott a polgármester.

A piac- és vásárcsarnok működésével kapcsolatban Polics József kiemelte, hogy szombattól csak az élelmiszerek, zöldségek, gyümölcsök árusítására lesz lehetőség. Ezzel párhuzamosan a helypénzeket és a bérleti díjakat 30 százalékkal csökkentette az önkormányzat.

A komlóiak esténként hét órakor tapssal köszönik meg az egészségügyben dolgozók munkáját – a kezdeményezés a szilvási városrészből indult, a tapshoz napról napra egyre többen csatlakoznak az egész városból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!